Lemmers, keurslager

Over onze Keurslagerij

Toen opa Frans Lemmers 100 jaar geleden met zijn slagerij begon, had hij nooit kunnen dromen dat hij daarmee de basis legde voor een slagerij die in 2005 het 100-jarig bestaan zou vieren. Opa zou ontzettend trots zijn als hij kon zien hoe de slagerij zich in die jaren ontwikkeld heeft. Onder de bezielende leiding van in eerste instantie zijn zoon Jan en vanaf 1981 kleinzoon André, is Slagerij Lemmers uitgegroeid tot een slagerij met een trouwe klantenkring die van heinde en verre de winkel bezoekt om thuis “de smaak van vroeger” op tafel te kunnen zetten. Lees hier ons hele verhaal.

100 jaar liefde voor het vak

In honderd jaar is er natuurlijk het nodige veranderd. Maar één ding is al die jaren hetzelfde gebleven: de kwaliteit die te zien en natuurlijk te proeven is in het assortiment dat dagelijks in de winkel prijkt. Of het nu gaat om een sappige karbonade, die entrecote, de eigengemaakte verse worst of de in eigen huis bereide gemaksmaaltijd: in alles is de kwaliteit en de liefde voor het vak te proeven.

Van vader op zoon

Toen Johannes(Jan) lemmers (vader van Andre) de slagerij van zijn vader over nam, had Jan lemmers al een klein winkeltje. De bevolking groeide, maar er was nog niet zoveel weelde . Later door de meubel branche kwam er meer werk in op het dorp, zodat het bestaan wat beter werd en de bevolking weer meer te besteden had. Daardoor kreeg je uitbereiding wat winkelen betreft, Wat een betere omzet tot stand bracht, zodoende is de Zandstraat inmiddels een winkel straat geworden.  Daardoor werd het pand van voorheen slagerij van Heertum gekocht.

Uniek leerbedrijf

De medewerkers van Slagerij Lemmers zijn vaak jarenlang bij het bedrijf werkzaam. Met grote regelmaat gaan ook zonen en dochters van collega-slagers bij Lemmers in de leer, om later de ouderlijke zaak over te kunnen nemen. En ook voor het leerlingwezen vervult de slagerij een belangrijke rol. Zo is menig MBO-leerling van SVO (Slagers Vakopleiding) als stagiair bij de slagerij actief. De goede naam van de slagerij op het gebied van opleidingen is inmiddels ook landelijk erkend.

Maarten

15 jaar geleden kwam Maarten de slagerij binnen om etiketten te plakken op de flesjes wijn en hij is eigenlijk nooit meer weggegaan. Zo’n 13 jaar geleden begon Maarten als afwashulp en hij heeft zich in de slagerij opgewerkt tot chefslager. Hij heeft alles geleerd van André wat nodig is om een goede slager te kunnen zijn. Daarnaast heeft Maarten de Slagersvakopleiding gedaan, om ook alle theorie van het slagersvak tot zich te kunnen nemen. Maarten heeft inmiddels dan ook alle papieren en kennis in huis om eigenaar te worden van een slagerij. Sinds 1 Januari 2014 is Maarten Kocken de nieuwe eigenaar met de aanvulling op de naam, Keurslagerij Lemmers, door Maarten. Een uitgebreider assortiment, Keurslager Culinair en een frisse wind door de slagerij om uw als consument nog beter van dienst te kunnen zijn.

Lemmers, keurslager

Zandstraat 56
6658CW Beneden-Leeuwen
0487592163

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten